Wij zijn 's werelds grootste liefdadigheidsinstelling voor ezels en muildieren. Al meer dan 50 jaar verzachten wij wereldwijd hun wanhoop, pijn en hopeloosheid. Help ons alstublieft met een donatie!

Huisvesting voor ezels

Om uw ezels veilig en gezond te houden en te zorgen dat ze niets tekort komen, is het creëren van de juiste omgeving van groot belang. Lees verder om erachter te komen hoe u deze ideale leefomgeving voor een ezel kunt creëren.

Wat is de perfecte leefomgeving voor ezels wanneer ze binnen in de stal staan? Hoe zorgt u ervoor dat de stal comfortabel is voor de ezel, zonder dat deze de kans krijgt om te ontsnappen?

Wanneer u eenmaal de perfecte stalling voor ezels hebt gecreëerd, wilt u deze natuurlijk onderhouden. Maar hoe doet u dat eigenlijk? Het is bijvoorbeeld belangrijk om de stal iedere dag uit te mesten. Wat kunt u nog meer doen om de ezels bij te houden met de stal?

Ezels willen naast in de stal staan, ook graag grazen in de weide. Zeker in de zomermaanden willen ezels graag naar buiten. Hoe zorgt u ervoor dat ze niet weglopen? Hoeveel ruimte heeft een ezel nodig en wat zijn de opties voor afzettingen?

Om u nog iets verder op weg te helpen: hier nog een aantal extra tips om de ezels nog meer te verwennen in de stal.