Wij zijn 's werelds grootste liefdadigheidsinstelling voor ezels en muildieren. Al meer dan 50 jaar verzachten wij wereldwijd hun wanhoop, pijn en hopeloosheid. Help ons alstublieft met een donatie!

Stalling voor ezels

Een goede schuilstal is essentieel voor het welzijn van ezels. Hoewel de functie van de stal afhankelijk van weersomstandigheden en het jaargetijde kan verschillen, is de stal één van de belangrijkste aspecten van de omgeving van de ezel. 

Wat zijn de eisen voor de stalling?Stalling voor een ezel Donkey Sanctuary

Natuurlijk wilt u de beste verzorging voor uw ezel. Omdat een ezelvacht niet zo waterbestendig is als een paardenvacht, is het belangrijk dat ezels 24 uur per dag kunnen schuilen, vooral in landen met een natter klimaat. Tijdens de zomermaanden of in landen met een warmer klimaat is het belangrijk dat ezels de schaduw kunnen opzoeken en beschut zijn tegen vliegen en muggen. De stal moet een droge vloer hebben, met daarop strooisel waar de ezel comfortabel in kan liggen.Het kan voorkomen dat de ezels binnen moet blijven, bijvoorbeeld als ze ziek zijn, als de dierenarts komt of terwijl elektrische hekken worden verplaatst. Om die reden moet de stal voorzien zijn van een deur met vergrendeling of sluitbalken.

>> Bekijk meer over de huisvesting voor uw ezel

 

De ideale stal voor een ezel

De staldeur moet laag genoeg zijn dat de ezel er overheen kan kijken, maar wel zo hoog dat hij er niet overheen kan springen. Staldeuren voor paarden (met een standaardhoogte van 132 cm) zijn te hoog voor de meeste ezels, behalve de grotere rassen. Het is aan te bevelen om ook aan de onderzijde een grendel te plaatsen, aangezien sommige ezels kunnen leren om de bovenste grendel te openen. Met een lage grendel voorkomt u bovendien dat de ezel met de hoeven klem komt te zitten als hij de deur gedeeltelijk opentrapt. Met een voetgrendel voorkomt u dat u steeds moet bukken om hem te openen. 

De meest geschikte afmetingen voor de stalling: 

  • Hoogte onderdeur: 107 cm voor de meeste ezels.
  • Ideale deurbreedte: 122 cm.

Nu u de ideale stal heeft voor uw ezel is het van belang om de stal goed te onderhouden

The Donkey Sanctuary helpt ezels wereldwijd aan de juiste stalling en materialen

Wereldwijd vangen wij ezels in nood op. Wij voorzien de ezels van opvang in een van onze opvang boerderijen. Ook bevrijden wij ezels die in verschrikkelijke omstandigheden leven of mishandeld worden. Regelmatig geven wij ze een bezoek aan de hoefsmid en de tandarts. Dit alles doen wij dankzij de steun van onze donateurs. Help ook mee en steun onze ezels.