Wij zijn 's werelds grootste liefdadigheidsinstelling voor ezels en muildieren. Al meer dan 50 jaar verzachten wij wereldwijd hun wanhoop, pijn en hopeloosheid. Help ons alstublieft met een donatie!

Over Ezels

Naar schatting bestaan er meer dan 50 miljoen ezels en muildieren over de hele wereld. Dat lijken er misschien veel, maar het aantal ezels in de wereld is de laatste jaren sterk afgenomen. Donkey Sanctuary is de grootste liefdadigheidsinstelling voor ezels in de wereld. We zetten ons in voor verwaarloosde ezels en muildieren. Helaas weten mensen over het algemeen maar heel weinig over ezels. Wilt u graag meer leren over deze geweldige dieren? Bekijk onze kennisbank over ezels en muildieren. 

De ezel heeft een jarenlange geschiedenis. Mensen zagen 6000 jaar geleden al de waarde van ezels op het gebied van voedselvoorziening. Later werden de dieren voornamelijk ingezet als trekdieren. De meest avontuurlijke reis die ezels mee hebben gemaakt in de geschiedenis? Dat is zonder twijfel de beruchte Zijderoute.

Waar kunt u een ezel aan herkennen? En hoe verschillen ze van andere dieren die op ze lijken? Kom erachter welke vacht een ezel heeft, hoe de staart eruit ziet, het verschil met paardenhoeven en nog veel meer!

Een ezel eet voornamelijk stro maar daar zijn veel verschillende soorten van in omloop. Welk soort stro kunt u de ezels het beste te eten geven? En wat geeft u ze als ze moeten afvallen of juist een beetje aan moeten komen?

Een ezel heeft regelmatig behoefte aan verzorging. Zo moet de vacht geborsteld worden en de hoeven gekrabd. Welke materialen kunt u daar het beste voor gebruiken? En wat is dan de beste aanpak?

Een ezel is een trouw dier die zich snel hecht aan andere leden van de kudde. Wat kunt u opmaken uit het gedrag van een ezel en wat kunt u daar vervolgens aan veranderen?

Welke soorten ezels zijn er en wat is eigenlijk het verschil tussen een muildier en een muilezel? Al deze vragen en meer worden hier beantwoord. Bekijk deze snel en kom erachter!

Wilt u zelf één of meerdere ezels houden? Kom alles te weten over de beste manieren om deze vrolijke beesten te verzorgen!

Hoe creëert u voor ezels de perfecte stal? Hoeveel ruimte hebben ezels nodig wanneer ze buiten lopen? En wat is de beste manier om deze ruimte af te zetten? Kortom, wilt u het de ezels zo comfortabel mogelijk maken? Lees dan snel verder.

Hoewel veel mensen weten wat ezels zijn, kent niet iedereen hun broertjes en zusjes. Wat zijn muildieren en muilezels? Hoe moet u deze kruisingen verzorgen en wat zijn de voordelen van deze dieren? Zijn ze misschien iets voor u? Kom alles te weten over muilezels en muildieren.