Wij zijn 's werelds grootste liefdadigheidsinstelling voor ezels en muildieren. Al meer dan 50 jaar verzachten wij wereldwijd hun wanhoop, pijn en hopeloosheid. Help ons alstublieft met een donatie!

Wat is een muilezel?

Een muilezel is een kruising tussen een ezelin en een paardenhengst. Een muilezel heeft het lichaam van een ezel met de ledematen van een paard. De oren zijn kleiner dan die van een muildier, terwijl de manen en staart langer en dikker zijn. Van beide dieren lijkt de staart op die van een paard. 

Zijn muilezels kleiner dan muildieren?

Omdat ezelinnen over het algemeen kleiner zijn dan paarden, zijn muilezels vaak kleiner dan muildieren. Ze komen ook minder vaak voor dan muildieren. Het is bijzonder lastig om een muildier van een muilezel te onderscheiden. Om die reden worden muilezels dan ook vaak voor muildieren aangezien en soms zelfs voor kleinere ponysoorten.

Muildier- en muilezelhengsten zijn anatomisch normaal en vertonen ook de drift om met merries te paren. Ze zijn echter bijzonder moeilijk in de omgang. Om hun temperament te reguleren en ze veiliger in de omgang te maken, dienen ze gecastreerd te worden.

Op de hoogte blijven over ezels, muilezels en muildieren en de activiteiten van Donkey Sanctuary? Meld u aan voor de nieuwsbrief. 

Wat is een muilezel? Donkey sanctuary