Wij zijn 's werelds grootste liefdadigheidsinstelling voor ezels en muildieren. Al meer dan 50 jaar verzachten wij wereldwijd hun wanhoop, pijn en hopeloosheid. Help ons alstublieft met een donatie!

Wat is een muildier?

Veel mensen vragen zich af wat een mulidier nou eigenlijk is. Een muildier is een kruising tussen een paardenmerrie en een ezelhengst.

Een muildier heeft het lichaam van een paard met de ledematen van een ezel. De oren van het muildier zijn kleiner dan die van zijn vader, maar — hoewel gelijkvormig — groter dan die van zijn moeder. De manen en staart zijn niet zo dik als die van een paard. Het balkgeluid begint vaak als gehinnik en eindigt vervolgens als gebalk. 

Hoe groot is een Wat is een muildier The Donkey Sanctuarymuildier?

Muildieren hebben een schofthoogte van 81 tot 173 cm, afhankelijk van de grootte van de ouders. In Europa komen minder grote muildieren voor dan in de VS. Daar werden ze sinds de kolonisatie van Amerika al als trek- en rijdieren ingezet. De grotere muildieren uit Noord-Amerika waren bijzonder in trek bij het Britse leger en werden tijdens de twee wereldoorlogen en gedurende campagnes in India en Azië ingezet.

>> Bekijk ook wat is een muilezel?