Wij zijn 's werelds grootste liefdadigheidsinstelling voor ezels en muildieren. Al meer dan 50 jaar verzachten wij wereldwijd hun wanhoop, pijn en hopeloosheid. Help ons alstublieft met een donatie!

STOP DE EZELMISHANDELING TIJDENS PEROPALO!

Barbaarse misbruik van ezels bij Spaanse festiviteiten niet meer van deze tijd

Tijdens het Peropalo festival wordt een ezel door de smalle straten van Villanueva de la Vera gejaagd. Bereden door een stomdronken man, omringd door een al bijna even dronken menigte. Joelend, krijsend, schoppend als ze kunnen. De stress die dat de ezel geeft, kan zelfs dodelijke gevolgen hebben. Los daarvan is zo’n behandeling van een levend dier onmenselijk en niet meer van deze tijd.

Daarom doet The Donkey Sanctuary de volgende oproep aan de autoriteiten van Villanueva de la Vera én andere Spaanse steden waar nog steeds ezels tijdens festiviteiten mishandeld worden: maak zo snel mogelijk een einde aan deze verwerpelijke praktijken. Want dierenmishandeling ís geen traditie!

Kunnen we op jou rekenen?
Teken dan nu deze petitie en geef ezels een stem.

Wat gebeurt er?
Het Peropalo festival in Villanueva de la Vera is dierenbeulerij in zijn meest duistere vorm. Een kleine ezel, met op z’n rug een stomdronken man, wordt door de smalle straten van de stad gejaagd. Ondertussen wordt het dier van alle kanten belaagd. Hoewel schoppen en slaan niet meer mag, gebeurt dat toch stiekem. En de ezel schrikt zich rot van geweren die worden afgeschoten en van het gekrijs en geschreeuw van een menigte dronkenlappen. Wetenschappers hebben aangetoond dat dit zeer stressvol voor de ezel is. Met alle, soms zelfs dodelijke, gevolgen van dien.

Waarom gebeurt dit?
Tijdens het festival staan de bewoners van Villanueva de la Vera stil bij de executie van een verkrachter, in de Middeleeuwen. Voor de man opgehangen werd, werd hij door het centrum van de stad gejaagd. Op een kleine ezel.

Wat heeft The Donkey Sanctuary al gedaan?
Al sinds 1986 voeren wij actie tegen de jaarlijkse ezelmishandeling tijdens Peropalo. Met tot nu toe successen dat de ezels na afloop van hun tocht door de stad niet meer afgemaakt worden. Bovendien mogen de dieren niet meer geslagen, bespuugd, met messen gestoken en dronken gevoerd worden. Maar de stress en het leed zijn er nog steeds!

Wat kan ík doen?
Geef de ezels een stem en onderteken onze petitie. Samen kunnen we Spaanse lokale autoriteiten overtuigen om een einde aan het barbaarse misbruik van levende ezels bij festiviteiten. Want deze ‘traditie’ móét stoppen: in Villanueva de la Vera maar ook in andere steden in de Extramadura. Zonder úw hulp kunnen wij geen actie ondernemen tegen deze gruwelijke mishandeling. Laat ons u meer vertellen over het werk van The Donkey Sanctuary.

Teken ook de Petitie!

en help ons een einde te maken aan de ezelmishandeling tijdens Peropalo.

Velden met een * zijn verplicht.