Wij zijn 's werelds grootste liefdadigheidsinstelling voor ezels en muildieren. Al meer dan 50 jaar verzachten wij wereldwijd hun wanhoop, pijn en hopeloosheid. Help ons alstublieft met een donatie!

Denk even HÉÉL goed na…voor u op een ezel stapt!

Strijd mee tegen misstanden in het EZELTOERISME!

Ezeltoerisme?

Dat is als toeristen zich op ezels laten rondrijden door mooie vakantieplaatsen. Op zichzelf is daar helemaal niets mis mee. Maar in de praktijk hebben veel ezels en muildieren hier ernstig onder te lijden. En daar kunnen u en ik helemaal niet tegen!

  • Zo loopt de temperatuur in Zuid-Europa dikwijls op tot 40°C.
  • Ezels werken minstens tien uur per dag in een brandende zon zonder schaduw.
  • Er is nauwelijks water voorhanden, de dieren hebben permanent dorst.
  • Oude en versleten zadels en leidsels veroorzaken pijnlijke wonden.
  • En de toeristen op de ezels? Die zijn vaak veel te zwaar.

Misstanden

The Donkey Sanctuary stelt deze misstanden al jaren aan de kaak. We proberen de ezelhouders ervan te overtuigen dat ze beter voor hun dieren moeten zorgen. We lobbyen bij lokale autoriteiten om wetgeving te maken over het ezeltoerisme. Én we wijzen toeristen op hun verantwoordelijkheden: ‘Denk even HÉÉL goed na…

Dankzij The Donkey Sanctuary is de situatie de afgelopen jaren beter geworden, maar het kan én moet nog veel beter. Ezel(taxi)houders zeggen vaak het één en, als wij weggaan, doen het andere. Gemeentebesturen komen hun beloftes ook niet altijd volledig na. En sommige toeristen – hoe schandelijk dit ook is – negeren onze waarschuwingen botweg en laten zich met hun ruim 100 kg tóch de trappen van Santorini op rijden of zich door de smalle steegjes van Mijas vervoeren.

Wat doet The Donkey Sanctuary hieraan?

Het blijft voor ons dus zaak om alert te zijn, te blíjven praten, te blíjven overtuigen, én te blijven helpen. Want ook dát doet The Donkey Sanctuary. Onze dierenartsen zijn in de belangrijkste toeristengebieden aanwezig om de ezels medische hulp te geven. Om wonden te verzorgen, hoeven te bekappen, gebitten te vijlen.

Het vakantieseizoen is begonnen. Dat betekent dat we het weer drukker dan ooit hebben. Én dat we veel kosten gaan maken. Geld dat we niet altijd hebben…

Help mee!

Daarom hebben wij úw hulp hard nodig. Met uw steun kunnen we het leven van ezels in toeristengebieden aanzienlijk aangenamer maken én ervoor zorgen dat misstanden aangepakt worden.

Ja, ik help mee!

Zet een eerste stap om misstanden in het EZELTOERISME tegen te gaan, dan laten wij u weten over hoe ú kunt helpen!

Velden met een * zijn verplicht.