Wij zijn 's werelds grootste liefdadigheidsinstelling voor ezels en muildieren. Al meer dan 50 jaar verzachten wij wereldwijd hun wanhoop, pijn en hopeloosheid. Help ons alstublieft met een donatie!

OVERWERKT en OVERBELAST

De omstandigheden in de keiharde steenovenindustrie?
Die kunt u vandaag nog helpen verzachten!

Het stof waait voortdurend in haar ogen. Ze gaat er langzamer en langzamer van lopen. Het is ook zo warm. Ze heeft ontzettende dorst en is zo zwaar beladen...

De driejarige Maya is een steenovenezel. Ze werkt in de stenenmakerij in Nepal. Ze is uitgeput, werkt 9 uur per dag achter elkaar, iedere dag van de week, vanaf ’s ochtends vroeg tot laat in de middag. Dan is de temperatuur echt ondragelijk geworden, voor mens en dier.

Tot wel 35 keer per dag moeten ezels als Maya zware ladingen stenen dragen naar de opslag kilometers verderop.

Het leven is zwaar, te zwaar voor haar. De stenen zitten in zadeltassen op haar rug. Aan iedere kant tot soms wel veertig stenen. Als u bedenkt dat één steen zo’n drie kilogram weegt, kunt u wel nagaan welke last steenovenezel Maya dag in dag uit te dragen heeft…



De stal waar Maya en haar vrienden verblijven is slecht gebouwd en vormt een gevaar voor iedereen die erin komt. Kort geleden heeft Maya haar poot gesneden aan een stuk verroest stuk metaal toen ze de donkere stal in liep. De wond raakte geïnfecteerd en ze had nog meer moeite om te werken. Zonder onmiddellijke behandeling zou ze gestorven zijn in doodsangst.

Met de hulp van dierenartsen van onze lokale partner Animal Nepal konden we haar redden. Maar er is nog veel werk te doen. Overal waar ze komen, geven onze artsen gevraagd maar ook ongevraagd medische consulten. Ze verbinden wonden, behandelen jeukende huidziektes, dienen de ezels vaccinaties en multivitamines toe. En we bouwen degelijke stallen waar werkezels kunnen schuilen, slapen, eten en drinken.

Help alstublieft mee om ezels als Maya een beter leven te geven. Úw donaties, groot of klein, kunnen zó goed besteed worden!
 

WIJ KUNNEN DIT NIET ZONDER ÚW HULP!

Zonder u zullen duizenden ezels sterven aan een vreselijke dood omdat ze niet de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Maar, dankzij de hulp van bestaande donateurs is de situatie in sommige gebieden van Nepal al beter geworden voor steenovenezels zoals Maya.
Ervaren voorlichters geven welzijnstraining aan de (jonge) arbeiders en hun bazen. Zó moet je een ezel verzorgen. Zó geef je het te eten. Zó lang mag het dier maximaal per dag werken. Zó belast je het. Zó voorkom je dat het gewond raakt. Zó bouw je een goede, veilige stal.
 

UW HULP IS NODIG!

Dit werk in Nepal kost veel geld. Zonder uw hulp zou moet het stoppen. Dat is vreselijk voor ezels als Maya! En daarom vraag ik om uw steun, vandaag nog.

Vul het formulier in, zodat wij u kunnen bereiken en u meer kunnen vertellen over het werk van The Donkey Sanctuary! Alvast heel hartelijk dank.

Een aantal voorbeelden wat wij met uw giften kunnen doen:

€ 15: daarmee kunnen 1 ezel inenten tegen tetanus en rabies;
€ 20: goed voor een goed zadel met stevige zadeltassen
€ 25: een EHBO-set om kleine wonden te verzorgen;
€ 50: als bijdrage in een welzijnstraining voor ezeleigenaren en arbeiders;
€ 100: deze donatie kunnen we heel goed gebruiken bij de bouw van een goede ezelstal!

Kunnen Maya en de andere ezels in Nepal op u rekenen?

Met de hulp van Animal Nepal zorgen we voor een blijvende verbetering van de leefomstandigheden voor de ezels in Nepal.

SÁMEN VOOR EEN
BETER LEVEN VOOR
STEENOVENEZELS!

Ja, ik wil ezels als Maya helpen!

Zet een eerste stap om ezels in de zware steenovenindustrie te helpen, en vul uw gegevens in!

Velden met een * zijn verplicht.